Scooter rijbewijs halen in Amstelveen

Woon je in Amstelveen en wil je je scooter rijbewijs zo snel mogelijk halen? Kies dan voor een opleiding via Scooterrijbewijs.nl.

Honderden leerlingen gingen je voor, 90% is in 1 keer geslaagd. Dat kan jij ook! Schrijf je in voor de scooter praktijk in Amstelveen, alleen de theorie of kies voor het voordelige totaalpakket.

Inschrijven Pakketten

Scooter theorie in Amstelveen

Scooterrijbewijs.nl helpt jongeren bij het halen van hun scooter rijbewijs in Amstelveen en in vele andere steden en dorpen. Wij helpen mensen met het halen van hun scooter rijbewijs door middel van cursuspakketten. Deze cursuspakketten bieden wij zeven dagen per week aan. Het zal dus ongetwijfeld lukken om een datum te vinden waarop jij tijd hebt.

Als jij je scooter theorie wilt halen, kies je voor het theoriepakket. Dit pakket zorgt ervoor dat jij niet bij de 50% zit die zijn theorie niet in één keer haalt. Zit je onverhoopt toch bij de ‘verkeerde 50%’? Dan hoef je je alsnog niet druk te maken, want onze cursusdag voor theorie mag jij gratis over blijven doen totdat jij je examen hebt gehaald.

Je theorie is het eerste wat je nodig hebt bij het halen van je scooter rijbewijs. Als je je theoriecertificaat binnen hebt, mag je beginnen met de praktijklessen. Mits je ouder bent dan 16 jaar. Deze praktijklessen hebben wij ook voor jou in een cursuspakket verwerkt.

Inschrijven Tarieven

Scooter praktijk rijles in Amstelveen

Na het halen van je scooter theorie in Amstelveen en het slagen voor je praktijkexamen, staat je nog één ding te doen voordat je met je dik verdiende scooter rijbewijs in Amstelveen de weg op kan. Je moet hem namelijk nog aanvragen. In Amstelveen kan je dit doen bij de gemeente, kijk eens op deze pagina van de gemeente-website.

Om de aanvraag te doen, moet je digitaal een afspraak maken op de site van gemeente Amstelveen. De afspraak vindt plaats in het Raadhuis. Bij de aanvraag laat je een geldig id-bewijs zien en neem je een goede pasfoto mee. Vervolgens betaal je voor het scooter rijbewijs, bij voorkeur met pin. Vijf werkdagen na afspraak ligt jouw rijbewijs klaar en kan je het komen ophalen in het Raadhuis. Met jouw splinternieuwe scooter rijbewijs kan jij nu gaan en staan waar je wil.

Inschrijven

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Amstelveen

Wat is het adres van CBR in Amstelveen?

Vanuit Amstelveen mag je gebruik maken van het CBR in Amsterdam. Het adres van deze CBR-locatie is Naritaweg 150, 1043 CA in Amsterdam. Je kunt terecht bij de locatie van het CBR in Amsterdam van 9.00 uur tot en met 17.00 uur.
Wanneer je op de fiets naar CBR-centrum in Amsterdam gaat doe je er op de fiets vanaf Amstelveen centrum ongeveer 48 minuten over. Dat is dus een flinke rit. Ga je er met het openbaar vervoer naar toe dan doe je er ongeveer 1 uur en 2 minuten over. Je hebt dan verschillende buslijnen nodig. Vanaf het knooppunt Noord pak je de 199 naar Knooppunt Schiphol Nrd en daar stap je over op lijn 369 naar Amsterdam Plein ’40 – ’45. Vanaf daar is het ongeveer 13 minuten lopen naar de locatie op de Naritaweg.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Amstelveen?

Rijbewijs aanvragen in de Gemeente Amstelveen? Maak hiervoor digitaal een afspraak. Op de door jou gemaakte afspraak moet je persoonlijk langskomen op het gemeentehuis van Amstelveen. Om de aanvraag in zijn geheel te kunnen voltooien moet je een pasfoto meenemen die voldoet aan de gestelde eisen, een legitimatiebewijs en je hebt het bedrag nodig wat je kwijt bent aan de aanvraag.
Bij de Gemeente Amstelveen geven ze er de voorkeur aan dat er met de pin wordt betaald.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Amstelveen?

Yes! Het is eindelijk zover. Je bent geslaagd en je gaat je rijbewijs aanvragen bij de Gemeente Amstelveen. De kosten hiervoor bedragen €41,60. Je kunt dan na vijf werkdagen persoonlijk jouw scooter rijbewijs op komen halen.
Wil jij eerder gebruik maken van je o zo geliefde roze pasje? Dan kan je ervoor kiezen om een spoedaanvraag te doen. Hier komt dan een bedrag van €34,10 bovenop het standaard bedrag van €41,60 voor de aanvraag van het rijbewijs.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Amstelveen?

Gewoonlijk duurt het vijf werkdagen voor jij je scooterrijbewijs op kunt halen bij de gemeente Amstelveen. Vind je dit nu echt te lang duren en wil jij het eerder hebben? Na een spoedaanvraag kan jij vaak al de volgende werkdag je scooter rijbewijs in ontvangst gaan nemen. Wanneer je de aanvraag hebt gedaan voor 14 uur is dit mogelijk. Is de aanvraag na 14 uur gedaan dan duurt het twee werkdagen voordat jij het scooter rijbewijs persoonlijk aan de balie af kunt komen halen.

Meer over de stad Amstelveen

Amstelveen kan je vinden in Noord-Holland. De stad grenst aan onze hoofdstad en trekt veel mensen aan, omdat het zo dichtbij Amsterdam is. Het is zelfs zo dichtbij dat Amstelveen aan het Amsterdamse bos grenst. Veel mensen reizen tussen Amsterdam en Amstelveen op en neer voor werk.

De stad heeft ruim 90.000 inwoners en is hiermee een gemiddeld grote stad. Wat opvallend is, is dat bijna 20% van de inwoners boven de 65 jaar oud zijn. Normaal gesproken ligt dit percentage in Nederlandse steden rond de 15%. Dit is voor jongeren natuurlijk wat minder interessant. Gelukkig is het jonge en bruisende Amsterdam erg dichtbij.

Gek genoeg kan je daar met de trein niet komen: Amstelveen is de grootste Nederlandse stad zonder treinstation. Het komt dan ook goed uit dat er een goede tramverbinding tussen de twee steden ligt. Echter denken wij dat het stukken leuker en eenvoudiger is om met de scooter te gaan. Op een scooter ben je met een leuke tocht zo in Amsterdam.

Een scooter rijbewijs halen is dus zeker geen slecht idee.

Inschrijven Contact