Scooter rijbewijs Leiden

Snel je scooter rijbewijs halen in Leiden? Je snelste weg naar het scooter rijbewijs is een spoedcursus waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen.

Via Scooterrijbewijs.nl kun je je voor beide onderdelen inschrijven. Start vandaag nog met de scooter theorie in Leiden, beschikbaar vanaf €85,-.

Inschrijven Pakketten

Scooter theorie Leiden

Als jij hebt besloten dat je je scooter rijbewijs in Leiden wilt halen, ben je bij ons op de juiste plek. Scooterrijbewijs.nl heeft verschillende cursuspakketten die jou in één dag klaarstomen om je scooter theorie in Leiden te halen of je helpen je praktijk examen succesvol af te ronden.

Bij ons heb je 90% slagingskans en je kan bij ons zeven dagen per week terecht voor een van onze dagcursussen. Je kan dus beginnen wanneer jij wil. Je hebt bij ons keuze uit een cursuspakket voor je scooter theorie, voor de praktijk of voor beiden.

Beide cursusdagen duren een gehele dag waarin je alle stof leert en direct daarna het examen maakt bij het CBR in Leiden. Als je de lessen van onze ervaren instructeurs hebt gevolgd, ben je natuurlijk geslaagd en mag jij binnen de kortste keren jouw scooter rijbewijs aanvragen in Leiden.

Bij de gemeente Leiden moet je je scooter rijbewijs persoonlijk komen aanvragen en ophalen. Je moet wel eerst even een afspraak maken. Hoe dat werkt, is heel makkelijk en wijst zicht vanzelf op de site van gemeente Leiden. Als dit gelukt is, neem je een geldig id-bewijs en je pinpas mee. Denk er ook aan een kleurenpasfoto mee te nemen die aan de officiële eisen voldoet.

Na de afspraak moet je nog vijf werkdagen wachten tot het rijbewijs klaar is, maar daarna kan jij genieten van de vrijheid en het gemak van je nieuwe scooter rijbewijs.

Inschrijven Tarieven

Waarom een scooter rijbewijs in Leiden?

Naast dat Leiden een erg mooie en oude stad is, is het ook een drukke stad met maar liefst 121.500 inwoners. Leiden is zelfs de op één na dichtstbevolkte gemeente. Alleen Den Haag is drukker dan Leiden. Het centrum kan dus krap zijn met de gezellige winkelstraten, singels en grachten.

Scooters zie je veel terug in dit Leidse straatbeeld. Dit is allemaal erg gezellig, maar voor diegenen die nog twijfelen tussen een scooter rijbewijs in Leiden of nog even doorsparen voor een auto, kan het verstandig zijn om voor het scooter rijbewijs te gaan. Als je geen grote afstanden hoeft af te leggen of niet ver buiten Leiden hoeft te zijn, is een scooter echt een stuk handiger en leuker. Je racet makkelijk door de oude stad en manoeuvreert met gemak langs de grachten. Je hoeft niet te wachten op openbaar vervoer en je hebt ook geen problemen met parkeren. Je scooter kan je overal kwijt. In een steegje, op de stoep of gewoon in de fietsenstalling. Dit is voor mensen met een auto wel een stuk anders.

Vanaf 2022 is het niet langer toegestaan om in Leiden op straat te parkeren. Op de plekken met uitzondering waar het nog wel mag, is het limiet twee uur. Ook kom je met de scooter makkelijker op bepaalde plekken dan met de auto. Simpelweg omdat een auto minder mogelijke routes heeft op korte afstanden. Dit zorgt ervoor dat je continu om moet rijden. Daar heb je natuurlijk geen zin in iedere keer dat je naar school of naar vrienden gaat.

Kortom, met een scooter rijbewijs in Leiden geniet jij van veel meer vrijheid dan met openbaar vervoer of met de auto. Je bespaart tijd en daarbij hoef je nooit parkeergeld te betalen!

Inschrijven

Scooter rijden in Leiden

Leiden is een grote oude stad met veel belangrijke geschiedenis. De stad is zelfs zo oud dat de Universiteit Leiden al in 1575 werd opgericht. Deze universiteit is de oudste universiteit van Nederland en telt ruim 32.00 studenten.

Daarnaast heeft Leiden ook nog een andere universiteit en een hogeschool. Leiden is dus al eeuwen een echte studentenstad.

Naast studentenstad, is Leiden ook een fietsstad. Vergeleken met andere steden in Nederland gebruiken veel mensen de fiets om op hun werk of school te komen.

Ook scooters komen veel voor in Leiden, omdat het een stad is waar je met je scooter handig en snel van a naar b komt. Daarbij is Leiden een prachtige stad. Als je er met je scooter doorheen rijdt, heb je ook nog een mooie omgeving om van te genieten. Een scooter rijbewijs in Leiden kan dus goed van pas komen.

Inschrijven Contact

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Leiden

Wat is het adres van CBR in Leiden?

In Leiden is er een CBR gevestigd aan de Smaragdlaad 99 A, 2332 JP in Leiden. De openingstijden van het CBR in Leiden zijn de volgende. Van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag, zaterdag en zondag is het CBR in Leiden gesloten.
Vanaf het centrum van Leiden doe je er ongeveer 12 tot 14 minuten over op de fiets. Ga je liever met het openbaar vervoer dan kan je vanaf Leiden Centraal het openbaar vervoer pakken op Spoor E nummer 2 waar je na 4 haltes aankomen op de Jan Uykenlaan. Van daaruit moet je nog een 8 minuten lopen naar de locatie van het CBR in Leiden.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Leiden?

Heb jij je rijbewijs gehaald? Dan wil je hem natuurlijk ook meteen aanvragen. Dit doe je op de volgende manier. Je maakt een afspraak bij de gemeente Leiden om je rijbewijs aan te vragen en later ook op te halen. Bij het aanvragen van je rijbewijs moet je zelf persoonlijk aanwezig zijn. Bij het aanvragen van je rijbewijs moet je meteen de kosten hiervan betalen.
Voor het aanvragen van het rijbewijs heb je een geldig legitimatiebewijs nodig en je hebt een goede pasfoto nodig die voldoet aan de eisen zoals deze op dat moment zijn gesteld.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Leiden?

In Leiden zijn de kosten van het rijbewijs €41,60. Deze moet je voldoen wanneer je de aanvraag van je rijbewijs gaat doen. Wil jij met spoed je rijbewijs in ontvangst kunnen nemen dan hangt daar een extra prijskaartje aan van €34,10. Wanneer je het rijbewijs hebt aangevraagd voor 15.00 uur in de middag dan kan je het de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur ophalen bij de gemeente Leiden.
Voor een spoedaanvraag van je rijbewijs ben je dus in het totaal €75,70 kwijt.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Leiden?

Normaal gesproken duurt het ongeveer 5 werkdagen voordat jij je rijbewijs op kunt halen in de Gemeente Leiden. Soms kan het ook wat eerder zijn maar gewoonlijk dien je rekening te houden met een verwerking van 5 werkdagen.
Wanneer je een spoedaanvraag hebt gedaan voor 15.00 uur in de middag kan je de eerstvolgende werkdag na 13.00 uur je rijbewijs ophalen. Let er wel op dat hier extra kosten aan verbonden zijn wanneer je een spoedaanvraag doen. In plaats van €41,60 ben je dan voor je rijbewijs €75,70 kwijt. Dit is dus een heel stuk meer dan wanneer je een normale aanvraag doet.