Scooter rijbewijs Leusden

Wanneer je je scooter rijbewijs in Leusden wilt gaan halen komt er veel op je af. Hoe gaat het theorie examen voor de scooter, hoeveel scooter praktijklessen heb ik nodig, en waar volg ik die eigenlijk? Hoeveel gaat het kosten?

Scooterrijbewijs.nl regelt alles voor je. Schrijf je in voor de scooter theorie in Leusden, volg scooter rijlessen of kies voor het voordelige alles-in-één totaalpakket.

Inschrijven Pakketten

De scooter theorie in Leusden

Door je aan te melden bij scooterrijbewijs.nl kan jij binnenkort ook genieten van de vrijheid om files te omzeilen en lekker te touren naar mooie plekjes. Wij helpen jou met het voorbereiden op je theorie-examen door middel van leuke en leerzame lessen. Wij weten precies waar de obstakels voor veel mensen liggen en wat er in examen gevraagd wordt. Zo bereiden wij jou voor om in één keer te kunnen slagen voor jouw scooter theorie in Leusden.

Ook voor het halen van je scooter praktijk hebben wij een lespakket. Met ervaren instructeurs neem je alle examen onderdelen door en leer je je scooter goed te besturen. Zo ga je zelfverzekerd het examen in en haal je, net als je scooter theorie, je praktijkexamen in één keer!

Inschrijven Tarieven

Scooter rijden in Leusden

Leusden ligt vlakbij de historische en levendige stad Amersfoort. Daarbij ligt Leusden ook gedeeltelijk op de Utrechtse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied in Nederland. Dit zorgt ervoor dat Leusden een hele mooie omgeving heeft. Wat bijzonder is aan Leusden is dat je binnen een straal van 25 kilometer bossen, platteland, natuur en historie, de randmeren en het mooie Amersfoort vindt. Stel je voor dat jij op je vrije dag met je scooter op pad gaat. Je kan genieten van de bijzondere en wisselende omgeving, van de natuur of van hoe snel en gemakkelijk je in Amersfoort komt.

Om dit te realiseren, moet je natuurlijk eerst je scooter rijbewijs in Leusden halen. Vind je dit spannend of heb je moeite met leren of concentreren? Je bent niet de enige. Zeker de helft van de leerlingen die zelf voor hun scooter theorie hebben geoefend, slagen de eerste keer niet voor hun theorie examen.

Ook het afnemen van je praktijkexamen kan voor de nodige zenuwen zorgen. Misschien voel je je onzeker, omdat je niet goed weet wat je kan verwachten tijdens het examen bij CBR Leusden.

Bij scooterrijbewijs.nl snappen wij dit maar al te goed en we weten dus precies hoe wij jou kunnen helpen om jou goed voor te bereiden op je examens. Meld je aan voor één van onze cursuspakketten en jij haalt binnen no time jouw scooter rijbewijs.

Inschrijven

Scooter rijbewijs in Leusden aanvragen

Na het halen van je theorie examen en je praktijkexamen kan je je scooter rijbewijs in Leusden aanvragen. Hiervoor kan je één werkdag na je slagen terecht bij de gemeente van Leusden. Je maakt dan eerst een afspraak via de site van de gemeente Leusden.

De afspraak maak je bij burgerzaken en je zorgt dat je een geldig ID-bewijs, een kleurenpasfoto en een pinpas meeneemt naar de afspraak. Na deze afspraak moet je nog zes werkdagen geduld hebben. Na deze zes dagen kan jij jouw nieuwe rijbewijs ophalen in het Huis van Leusden. Hiervoor is het niet nodig om een afspraak te maken.

Na het ophalen kan jij lekker op pad met jouw nieuwe scooter rijbewijs in Leusden!

Inschrijven

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Leusden

Wat is het adres van CBR in Leusden?

In Leusden is er een locatie van het CBR aanwezig. Het adres hiervan is Fokkerstraat 21, 3833 LD in Leusden. Je kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 9 uur in de ochtend tot 17 uur in de middag.
Ga je lekker lopend naar het CBR in Leusden? Je doet er vanaf het centrum maar 8 minuutjes over om bij de locatie te komen. Ga je liever met het openbaar vervoer dan mag je rekening houden met een reistijd van 20 minuten. Vanaf het Geertrudishof stap je op lijn 17. Je stapt dan bij de halte Bedrijventerrein De Horst uit. Nog een kleine wandeling van ongeveer zeven minuten en je bent er.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Leusden?

Geslaagd? Dan snel een afspraak maken bij de Gemeente Leusden om jouw felbegeerde scooter rijbewijs op te halen. Op de afspraak die jij hebt gemaakt moet je een aantal dingen niet vergeten om mee te nemen.
Je dient een pasfoto die niet ouder dan zes maanden is mee te nemen en welke voldoet aan de gestelde eisen. Ook heb je een geldige ID kaart of een paspoort nodig bij de aanvraag. De kosten van de aanvraag die moet je direct voldoen.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Leusden?

In elke gemeente kost de aanvraag van het rijbewijs voor je scooter hetzelfde. Deze kosten bedragen een bedrag van €41,60. Je kunt dan na een week het rijbewijs zelf op komen halen bij het gemeentehuis in Leusden.
Nu denk je misschien “jeetje zolang wil ik helemaal niet wachten!”. Geen man over boord je kunt namelijk een spoedaanvraag doen. Je hebt dan met twee werkdagen je pasje in handen. Hier worden dan wel extra kosten voor in rekening gebracht omdat het een spoedaanvraag betreft. Je betaalt dan €34,10 extra. In het totaal betaal je dus voor een spoedaanvraag een bedrag van €75,70.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Leusden?

Het maken van het rijbewijs kost tijd. Dat is dan ook de reden dat je bij een normale aanvraag je rijbewijs na een week op kunt komen halen. Heb je het snel nodig en heb je een spoedaanvraag gedaan dan kan je het rijbewijs na een à twee werkdagen op komen halen. Voor het ophalen van het rijbewijs hoef je geen afspraak te maken.

Meer over Leusden

Leusden bestaat al sinds het jaar 777. Toen werd de plaats nog Lisiduna genoemd. Je kan aan de stad terugzien dat het een lange geschiedenis heeft. Zo staat er een oude kerktoren die in het jaar 1826 gespaard is gebleven bij de sloop van de kerk. De kerktoren komt ergens uit de 13e of 14e eeuw. Het was heel lang een boerendorp met buurtschappen.

Pas rond 1950 werden er meer woonwijken gebouwd, waardoor de plaats zich uitbreidde. Tegenwoordig mag het een stad genoemd worden. Leusden heeft nu namelijk rond de 30.000 inwoners. Als je daarbij kijkt naar de leeftijdscategorieën zie je dat er vooral veel mensen van tussen de 45 en 65 jaar oud wonen. Bijna drie keer zoveel als jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Dat is direct ook de kleinste leeftijdscategorie binnen deze gemeente.

De plaats heeft een prachtige omgeving waar veel mooie dingen en natuur te zien zijn. Maar voor jongeren valt er misschien niet altijd evenveel te beleven. Geen probleem, want Amersfoort ligt op een paar kilometer afstand.

Als jij jouw scooter rijbewijs in Leusden haalt, kan jij elke kant op en zit jij niet vast aan de tijden van het openbaar vervoer of aan je ouders die je misschien wel of geen lift willen geven.

Inschrijven Contact