Scooter rijbewijs Nieuwegein

Haal je scooter rijbewijs in Nieuwegein met de spoedcursus van Scooterrijbewijs.nl! In slechts 1 dag stomen we je klaar voor je examens.

Kies voor de theorie, de scooter praktijk in Nieuwegein of het voordelige totaalpakket. Schrijf je in en leer veilig en verantwoord scooter rijden van de beste instructeurs in Nieuwegein.

Inschrijven Pakketten

Scooter theorie Nieuwegein

Jij wilt graag je scooter theorie in Nieuwegein halen. En waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Meld je daarom aan bij scooterrijbewijs.nl. In plaats van zelf door de boeken te ploeteren om vervolgens alsnog zenuwachtig het examengebouw binnen te stappen, kan je ook bij ons in één dag je theorie oefenen èn halen! Wij bieden jou een slagingsgarantie van 100%.

Onze theorie cursusdagen zijn zelfs zo effectief dat 90% van onze kandidaten binnen één keer slaagt. Wie wil dat nou niet? Als jij hebt besloten dat jij voor slagingsgarantie wilt gaan en niet weken wilt oefenen voor je theorie examen, dan kan jij één van de zeven dagen kiezen waarop wij elke week voor jou klaarstaan. Op de afgesproken dag kom je ’s ochtends op locatie en vertellen de instructeurs jou precies wat je kan verwachten.

Ze bereiden je voor op de examenstof door middel van leuke en leerzame lessen. Aan het eind van de lesdag mag je je examen gaan doen. Als je deze hebt gehaald, mag je door naar het praktijkonderdeel. Ook hiervoor kan je bij scooterrijbewijs.nl terecht.

Inschrijven Tarieven

Scooter praktijk rijles Nieuwegein

Ook voor het praktijkgedeelte werken wij alleen samen met de beste instructeurs. En wederom garanderen wij dat jij slaagt voor je scooter rijbewijs. Je kan erop rekenen dat je leuke lessen van hoge kwaliteit ontvangt, maar wel voor een scherpe prijs.

De instructeurs weten waar ze op moeten letten en leren jou hoe je je theorie in de praktijk toepast. Zo kan je aan het eind van de dag zonder zenuwen naar de examenlocatie van het CBR. Met alle info vers in je hoofd haal jij je praktijkexamen met gemak. En dat met slechts een paar praktijklessen.

Als jij je beide examens achter de rug hebt en goed hebt afgerond, kan je helaas nog niet meteen met je scooter de weg op. Daarvoor zal je eerst je scooter rijbewijs in Nieuwegein moeten aanvragen. Je maakt daarvoor een afspraak op de website van gemeente Nieuwegein.

Vervolgens ga je naar het stadhuis samen met een pasfoto, je id-bewijs en een pinpas. Vijf werkdagen na aanvraag kan jij je dik verdiende scooter rijbewijs ophalen en kun je gaan genieten van jouw nieuwe scooter!

Inschrijven

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Nieuwegein

Meer over Nieuwegein

Vlak naast Utrecht ligt Nieuwegein. Een stad die voorheen diende als een groeikern voor Utrecht. Dit betekent dat Nieuwegein een soort overloop was voor Utrecht vanwege het ruimtetekort in de grote stad. Nieuwegein is een erg nieuwe stad die pas sinds 1971 is ontstaan uit de samenvoeging van de gemeentes Jutphaas en Vreeswijk. Toch gaat de geschiedenis van omgeving Nieuwegein maar liefst 6000 jaar terug. Toen was dit gebied al bewoond. In en rondom Nieuwegein zie je sporen van de geschiedenis in vorm van kastelen en samenstellingen van kanalen en sluizen.

Naast dat Nieuwegein dus een mooie en historische omgeving heeft, heeft het ook nog eens een perfecte ligging. In het midden van Nederland, grenzend aan Utrecht met een uitstekende bereikbaarheid. Meerdere snelwegen zijn makkelijk te bereiken en ook het openbaar vervoer brengt je tamelijk efficiënt naar waar je moet zijn. Wij denken echter dat een scooter nog een stuk efficiënter is! Een auto is natuurlijk handig voor verdere afstanden, maar brengt wel andere irritaties met zich mee. Denk maar aan het vinden van een parkeerplaats en het betalen van een parkeertarief of parkeervergunning.

Daarnaast moet je natuurlijk ook minimaal 18 jaar oud zijn om je auto te mogen rijden. Dit is met een scooter allemaal niet het geval. Jij zet je scooter neer waar je wil, zonder te betalen. Ook mag je al met 15,5 jaar beginnen met je scooter theorie in Nieuwegein!

Met het openbaar vervoer ben je zo in Utrecht, maar wat is er nou leuker dan met je scooter naar de grote stad touren? Je hoeft geen rekening te houden met de vertrektijden van de bus, maar je kan zo op je scooter springen en gaan wanneer jij wil. Een scooter is dus het perfecte vervoersmiddel in en rondom Nieuwegein. Wil jij je scooter rijbewijs in Nieuwegein zo snel mogelijk halen? Laat scooterrijbewijs.nl je helpen en wie weet rijd jij binnenkort door de stad op je eigen scooter.

Inschrijven Contact

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Nieuwegein

Wat is het adres van CBR in Nieuwegein?

Vanuit Nieuwegein die je gebruik te maken van het CBR-centrum in Utrecht. Het adres is Mississippidreef 151A, 3565 CE in Utrecht. Zij zijn open van 8.30 in de ochtend tot 20.00 uur in de avond op werkdagen.
Op de fiets is het vanuit Nieuwegein een behoorlijk stuk. Je doet er ongeveer 43 minuten over. Het is een afstand van 13.7 kilometer om te fietsen.
Met het openbaar vervoer doe je er vanuit Nieuwegein 53 minuten erover om bij het CBR Centrum te komen in Utrecht. Je hebt dan lijn 74 en lijn 1 nodig. Die laatste kan ook vervangen worden door lijn 3 of nog een aantal andere lijnen die op hetzelfde punt uitkomen.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Nieuwegein?

Gefeliciteerd! Jij bent geslaagd voor je scooter rijbewijs maar nu moet je het nog gaan aanvragen. Het aanvragen van jouw scooter rijbewijs bij de Gemeente Nieuwegein is echt kinderlijk eenvoudig. Je hoeft alleen maar een afspraak te maken bij de gemeente. Wanneer het zover is dat je ernaar toe moet, dan moet je dit wel persoonlijk doen.
Er zijn een aantal dingen die je mee moet nemen naar je afspraak toe. Een geldig legitimatiebewijs, betaalmiddelen en een goede pasfoto. De pasfoto die je meeneemt moet wel aan bepaalde eisen voldoen. Deze eisen zijn opgesteld door de Rijksoverheid. Je hebt de mogelijkheid om op het Stadhuis de pasfoto te laten maken.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Nieuwegein?

s de aanvraag gelukt op het Stadhuis en heb jij betaalt dan moet je vijf werkdagen wachten voordat je rijbewijs klaar is. Het kan wel eens zijn dat het eerder klaar is. Je krijgt dan van de Gemeente Nieuwegein een e-mail dat je scooter rijbewijs voor je klaar ligt, en dat je het persoonlijk zonder afspraak bij de receptie die op de eerste verdieping zit op kan halen. De kosten van de aanvraag bedragen €41,60. Doe je een spoedaanvraag dan komt daar een bedrag van €34,10 bovenop. Het totaalbedrag na een spoedaanvraag is €75,70 en dien je meteen bij de aanvraag te betalen bij de Gemeente Nieuwegein.
Vergeet niet om het afhaalbewijs wat je bij de aanvraag hebt gekregen mee te nemen wanneer jij je je scooter rijbewijs komt ophalen.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Nieuwegein?

Gewoonlijk duurt het na de aanvraag ongeveer vijf werkdagen en dan kan jij je scooter rijbewijs persoonlijk bij de gemeente Nieuwegein op komen halen. Geen zin om te wachten en je aanvraag voor 12.00 uur gedaan dan kan je de volgende werkdag na half elf in de ochtend je scooter rijbewijs ophalen. Is de aanvraag na 12.00 uur gedaan dan kan je hem op de tweede werkdag na de aanvraag op gaan halen bij de Gemeente Zeist.
Een spoedaanvraag doen is dus aanzienlijk sneller dan een normale aanvraag. De spoedaanvraag kost je €34.10 extra.