Scooter rijbewijs Tilburg

In een drukke stad als Tilburg is een scooter ideaal. Natuurlijk heb je dan wel een scooter rijbewijs nodig, safety first.

Schrijf je in voor de scooter theorie in Tilburg, volg praktijklessen of kies voor het voordelige totaalpakket. Scooterrijbewijs.nl leert je alles wat je moet weten om te kunnen slagen én veel veilige kilometers te kunnen maken op je eigen scooter.

Inschrijven Pakketten

Scooter theorie in Tilburg

Als jij van de vrijheden van een scooter wilt genieten, moet je eerst je theorie en je praktijkexamen halen. Dit lukt eenvoudig met de hulp van scooterrijbewijs.nl. Binnen één dag haal jij je theorie. Ook het halen van je praktijk is iets waar wij je graag bij helpen.

Wanneer dit gelukt is, mag je je scooter rijbewijs in Tilburg bij de gemeente aanvragen. Dit doe je door online een afspraak te maken. Je neemt dan een geldig legitimatiebewijs en een goed lijkende pasfoto mee. Deze foto moet in kleur zijn en aan de officiële eisen voldoen.

Na je afspraak moet je, helaas, vijf dagen wachten tot je rijbewijs klaar ligt om opgehaald te worden en dan kan jij op pad met je scooter!

Inschrijven Tarieven

Waarom je scooter rijbewijs halen in Tilburg?

Wie heeft er nou zin om in een overvolle bus of trein te staan onderweg naar werk of school? Vroeg in de ochtend ben je meestal niet op je vrolijkst en het missen van je bus of het moeten rennen naar je trein, geeft je dag geen goed begin. Daarbij ben je met een scooter ook niet afhankelijk van de vertrektijden van het OV.

Wanneer jij over je scooter rijbewijs beschikt, pak jij je scooter wanneer je wil en je bent onderweg. Dit heeft overigens ook vele voordelen ten opzichte van de auto pakken in Tilburg. Als jij met je scooter op pad gaat, heb jij geen last van files en beweeg je je makkelijk door het verkeer. Je hoeft dus ook niet om te rijden. Daarnaast heb je niks te maken met parkeerkosten of het vinden van een parkeerplaats. Jij kan jouw scooter overal kwijt.

Wat minder fijn kan zijn, is het vaak vieze of koude weer in Nederland. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door je warm aam te kleden of je scooter van een beenkleed te voorzien. De keus is dus makkelijk gemaakt. Laat ons je helpen bij het halen van je scooter rijbewijs in Tilburg. Met onze lespakketten haal jij je theorie of je praktijk in één dag!

Inschrijven

De voordelen van het scooter rijbewijs

Doordat Tilburg een drukke stad is met veel jonge mensen, zal het je niet verbazen dat al veel mensen voor jou de keuze hebben gemaakt om hun scooter rijbewijs in Tilburg te halen. Scooters zijn een groot onderdeel van het Tilburgse straatbeeld. Het bespaart namelijk veel tijd en geld en zorgt ervoor dat jij je in zo’n drukke stad makkelijk voortbeweegt.

De stad heeft een groot oppervlak waarvan een groot deel een stedelijk uiterlijk heeft. Gelukkig is er ook genoeg natuur te vinden. De stad heeft verschillende stadsparken en ligt in de buurt van het Nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Genoeg plekken om van de natuur te kunnen genieten dus. Hier komen veel mensen om lekker te wandelen, te paardrijden en te fietsen.

Met een scooter rijbewijs in Tilburg heb je de vrijheid om de omgeving lekker te ontdekken. Zo kan je met mooi weer je scooter pakken en naar een van de parken rijden om daar lekker te wandelen of picknicken met vrienden.

Inschrijven

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Tilburg

Wat is het adres van CBR in Tilburg?

In Tilburg zelf is er geen CBR te vinden. Je kunt dan terecht bij het CBR in Berkel Enschot. Het adres van deze locatie is Bosscheweg 11, 5056 PP in Berkel Enschot. Je kunt hier terecht op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Op de fiets doe je er vanuit het centrum van Tilburg ongeveer 16 minuten over om aan te komen bij het CBR in Berkel Enschot. Ga je met het openbaar vervoer dan doe je er 20 minuten over met lijn 140. Nadat je bent uitgestapt op de Streepstraat in Berkel Enschot moet je nog ongeveer 7 minuten lopen naar de CBR-locatie.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Tilburg?

Het is heel simpel om je rijbewijs aan te vragen in de Gemeente Tilburg. Je moet even een afspraak maken hiervoor bij het gemeentehuis. Wanneer je naar de afspraak toe gaat moet je een pasfoto meenemen die voldoet aan de eisen, een geldig legitimatiebewijs en het geld wat je kwijt bent aan de aanvraag van jouw scooter rijbewijs.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Tilburg?

Voor de aanvraag van het rijbewijs moet je betalen. Het bedrag hiervoor is in alle gemeente hetzelfde bedrag van €41,60. Dit is de bijdrage die wordt gevraagd voor een normale aanvraag. Wil je een spoedaanvraag doen dan komt er nog een bedrag van €34,10 bovenop. Je bent dan in het totaal kwijt aan de aanvraag een bedrag van €75,70.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Tilburg?

Bij een normale aanvraag duurt het vijf werkdagen voordat jij je rijbewijs persoonlijk bij het gemeentehuis van Tilburg kunt komen ophalen.
Heb je helemaal de tijd en de zin niet om nog vijf dagen te moeten wachten dan kan je een spoedaanvraag doen. Als je met de aanvraag van je rijbewijs tijdens een spoedaanvraag voor 14.30 de afspraak heeft dan kan je het de volgende werkdag vanaf 13 uur ophalen. Was je er na 14.30 uur dan kun je het twee werkdagen later ophalen.
Je betaalt voor een spoedaanvraag €34,10 meer.

De stad Tilburg

Tilburg is een drukke stad in Noord-Brabant. Hier wonen maar liefst 217,259 mensen. Deze inwoners zijn in te delen in verschillende leeftijdscategorieën. De leeftijdscategorie met de meeste mensen in Tilburg is die van 15 tot en met 29 jaar. Er wonen dus veel jonge mensen in deze stad. Dit is te danken aan het feit dat er in deze stad twee universiteiten en meerdere hogescholen te vinden zijn.

Tilburg is niet alleen een belangrijke stad voor jonge mensen en studenten door de vele scholen, maar ook voor anderen. Zo beschikt Tilburg over twee ziekenhuizen, dertien bibliotheken, drie treinstations en een eigen voetbalclub. Dankzij de treinstations en de goede busverbindingen is het reizen met openbaar vervoer in Tilburg vaak een stuk prettiger dan met de auto.

In een drukke stad als Tilburg sta je met je auto gauw vast in het verkeer. Daarnaast moet je in en rondom je binnenstad vaak omrijden. Ook moet je rekening houden met parkeerkosten en vergunningen. Dit is allemaal makkelijk te vermijden door met het openbaar vervoer te gaan. Maar naar onze mening is het nog veel beter om je scooter rijbewijs te benutten en je scooter te pakken!

Inschrijven Contact