Scooter rijbewijs Wassenaar

Kies voor een opleiding van Scooterrijbewijs.nl wanneer je je scooter rijbewijs in Wassenaar wilt halen. We helpen je graag, onze docenten staan voor je klaar.

Je kunt bij ons terecht voor zowel de scooter praktijk als de scooter theorie in Wassenaar.

Inschrijven Pakketten

Scooter theorie Wassenaar

Binnen no time je scooter rijbewijs halen? Met scooterrijbewijs.nl lukt je dat zonder twijfel. Wij werken samen met de beste instructeurs die jou graag helpen met het halen van je scooter rijbewijs in Wassenaar.

Om te beginnen moet je natuurlijk eerst je theorie halen. Dit is voor veel kandidaten een lastige klus. Dat blijkt uit het feit dat maar liefst 50% hun theorie-examen de eerste keer niet halen. Bij onze leerlingen ligt dit percentage rond de 10%. Wil jij dus je scooter theorie in Wassenaar in één keer halen? Maak dan gebruik van het theoriepakket van scooterrijbewijs.nl.

Door onze methodische lessen leer jij alles wat je moet weten om te slagen voor je theorie. De instructeurs weten immers precies wat jij straks kan verwachten in je examen en hier spelen ze natuurlijk slim op in.

Met alle kennis nog nieuw in je hoofd ga je aan het eind van de middag naar de examen locatie om daar je examen te maken. Als je bent geslaagd, kan je door naar het praktijkonderdeel. Ook hiervoor heeft scooterrijnbewijs.nl een cursuspakket.

Inschrijven Tarieven

Scooter praktijk halen in Wassenaar

Voor je scooter praktijk in Wassenaar hebben wij een pakket van €324,-. Zowel theorie als praktijk halen via Scooterrijbewijs.nl? Dan kun je het best kiezen voor het voordelige totaalpakket. Dit pakket is beschikbaar voor of kan je kiezen voor €475,-.

Voordat je je praktijkexamen kan doen, heb je eerst natuurlijk een aantal rijlessen nodig. Bij scooterrijbewijs.nl kan je langskomen voor een praktijkdag waarin je met vier lessen alles leert wat je nodig hebt voor je praktijkexamen. De rijlessen en je examens zijn al in het bedrag van €475,- verwerkt, geen extra kosten meer dus!

Als je het gevoel hebt dat je toch nog een extra les nodig hebt om zelfverzekerd genoeg je examen in te gaan, kan je rijlessen bijkopen voor slechts €30,- per les.

Inschrijven

Scooter rijbewijs aanvragen in Wassenaar

Na het afronden van zowel de scooter theorie als de scooter praktijk in Wassenaar, is het eindelijk tijd om je scooter rijbewijs te gaan aanvragen! Op de website van de gemeente Wassenaar kan je online een afspraak maken voor je scooter rijbewijs. Als je naar de afspraak gaat, moet je niet vergeten om een goede pasfoto en je id-bewijs mee te nemen. Ook moet je er aan denken om je pinpas mee te nemen, want je moet bij de aanvraag betalen voor je rijbewijs.

Als dit allemaal gelukt is, heeft de gemeente Wassenaar zes werkdagen nodig om ervoor te zorgen dat je rijbewijs klaar is.

Als je haast hebt en je rijbewijs eerder wilt hebben, kan je een spoedaanvraag indienen. Als je de spoedaanvraag voor 12:00 doet, kan je je rijbewijs de volgende werkdag al ophalen. Bedenk wel dat dit extra kosten met zich meebrengt. Voor het ophalen heb je geen afspraak nodig. Hierna kan jij de weg op met je nieuwe scooter rijbewijs!

Inschrijven

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Wassenaar

Wat is het adres van CBR in Wassenaar?

In Wassenaar is er geen CBR-locatie waarvan je gebruik kunt maken. Je kunt dan terecht bij het CBR in Leiden. Het adres van het CBR in Leiden is Smaragdlaan 99 A, 2332 JP in Leiden. Op maandag is deze CBR-locatie gesloten. Je kunt bij hen terecht van dinsdag tot en met vrijdag van 9 uur tot 17 uur.
Ga je lekker sportief op de fiets naar de CBR-locatie in Leiden toe vanaf Wassenaar centrum? Je kunt dan rekenen op een reistijd van ongeveer 17 minuten. De afstand die je af moet leggen is ongeveer 5 kilometer. Wanneer je met het openbaar vervoer vanaf Wassenaar naar Leiden gaat dan doe je er 22 minuten over. Je dient dan lijn 43 te nemen vanaf de Van Oldenbarneveltweg en je moet uitstappen Leiden Rhijnhof. Van daaruit is het nog een paar minuten lopen naar de locatie van het CBR in Leiden.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Wassenaar?

In Wassenaar kun jij je rijbewijs voor je scooter aanvragen bij het gemeentehuis. Je kunt daar dan nadat je een afspraak hebt gemaakt persoonlijk terecht. Je hebt bij het aanvragen van het rijbewijs een pasfoto nodig en een geldig legitimatiebewijs. Je kunt daar jouw ID kaart of jouw paspoort voor gebruiken. De kosten die gepaard gaan met de aanvraag moet je ook meteen betalen.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Wassenaar?

Bij de aanvraag van het rijbewijs komen er vanzelfsprekend kosten om de hoek kijken. De kosten in de gemeente Wassenaar voor het aanvragen bedragen €41,60. Deze kosten dien je meteen bij de aanvraag te voldoen. Je kunt zowel met contant geld betalen als met de pin.
Heb je een spoedaanvraag gedaan omdat jij je rijbewijs snel wilt hebben dan komen daar nog kosten bovenop. De kosten voor de spoedaanvraag zijn een bedrag van €34,10. In het totaal ben je dan voor je rijbewijs een bedrag kwijt van €75,70.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Wassenaar?

Na het aanvragen heb je het rijbewijs niet meteen in handen. Je kunt na zes werkdagen het rijbewijs ophalen bij de gemeente Wassenaar. Voor het afhalen van het rijbewijs moet je een afspraak maken en je dient persoonlijk te verschijnen op de afspraak.
Heb je een spoedaanvraag gedaan omdat jij je rijbewijs snel wilt hebben? Dan is het mogelijk om het de volgende werkdag op te halen. Dit kan alleen wanneer de aanvraag voor 12 uur is gedaan. Is de aanvraag na 12 uur in de middag gedaan dan is er een wachttijd van 2 werkdagen. Het ophalen van een spoedaanvraag kan zonder afspraak gedaan worden.
Voor een spoedaanvraag is het bedrag van aanvraag wel duurder. Je betaalt in het totaal dan €75,70. Het kost je dan dus €34.10 meer dan dat je een paar werkdagen langer wacht.

Meer over de plaats Wassenaar

Wassenaar ligt in Zuid-Holland en telt ruim 26.000 inwoners en een oppervlakte van 62,5 km². Je kan dus zeggen dat Wassenaar redelijk dunbevolkt is. Dit komt omdat het dorp bestaat uit een dorpskern met eromheen mooie bossen met villa’s en landhuizen. Hier vind je veel buitenplaatsen en zomerplaatsen voor welvarende mensen uit de stad. Zelfs onze koning en koningin hebben tot 2019 gewoond op landgoed Eikenhorst.

Verder worden sommige landhuizen gebruikt voor bedrijven en consulaten. Landgoed Duinrell wordt zelfs gebruikt als pretpark! Volgens archeologische vondsten was er in de 7e eeuw al sprake van bewoning in het gebied van Wassenaar. Een gebied met een zeer oude geschiedenis dus. Er zijn nog steeds sporen te zien van het Wassenaar uit de 12e eeuw. Zo stammen een aantal delen van de dorpskerk uit deze eeuw.

Een bekend evenement in de geschiedenis van Wassenaar vond plaats in de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt De Wassenaarse Slag genoemd. De restanten van deze slag zijn nog te vinden in de vorm van bunkers. Deze oorlogsbunkers dienen nu als slaapplaats voor vleermuizen.

Tegenwoordig staat de Wassenaarseslag bekend als een strand en mooi duingebied om lekker te kunnen uitwaaien. Bepaalde delen van Wassenaar zijn beschermde dorpsgezichten. Daarnaast is Wassenaar huis aan 300 rijksmonumenten, 115 gemeentelijke monumenten en vind je er meerdere oorlogsmonumenten.

Wassenaar is een prachtig dorp met een fantastisch natuurrijke omgeving en een zichtbare geschiedenis. Een perfect gebied om met je scooter door heen te rijden en te genieten van de omgeving en je vrijheid. Daarnaast is een scooter rijbewijs in Wassenaar erg handig. Met je scooter ben je namelijk zo in Leiden of Den Haag.

Inschrijven Contact