Scooter rijbewijs Zeist

Ook jij kunt in 1 keer slagen voor het scooter rijbewijs in Zeist, met een beetje hulp van de docenten van Scooterrijbewijs.nl. Onze ervaren docenten zorgen dat je eerst alle theorie onder de knie krijgt. Vervolgens leren ze je vervolgens veilig en verantwoord scooter rijden in 4 scooter praktijklessen in Zeist.

Ook scooter leren rijden en je rijbewijs behalen? Schrijf je in en slaag, net als 90% van onze leerlingen, in 1 keer voor je scooter rijbewijs.

Inschrijven Pakketten

Scooter theorie Zeist

Het is belangrijk om de scooter theorie goed in je hoofd te hebben. Het is uiteraard belangrijk om te weten wat de verkeersregels zijn en wat de verkeersborden betekenen, voordat je bij een scooter in de buurt komt. Daarnaast is de scooter theorie een verplicht onderdeel in het halen van je scooter rijbewijs. Zonder theorie mag je zelfs niet eens beginnen aan je rijlessen.

Wij hebben de beste instructeurs in huis die maar al te bekend zijn met de examens van het CBR. Zij weten dus precies hoe het examen in elkaar zit en wat jij straks kan verwachten. Dat werkt in zijn voordeel, want daarom kunnen zij jou doelgericht en effectief voorbereiden op jouw examen.

Je theorie-examen haal je met dit lespakket natuurlijk in één keer, net als 90% van onze cursisten. Lukt het toch niet? Dan ben je welkom om bij ons de theorie cursus gratis opnieuw te blijven volgen, totdat je het examen wel gehaald hebt.

Inschrijven Tarieven

Scooter praktijk in Zeist

Voor het volgen van praktijklessen hebben wij ook een effectief cursus pakket. Zeven dagen per week kan jij een dag kiezen waarop jij je praktijklessen en praktijkexamen wil doen. Deze vinden dan plaats op dezelfde dag.

De scooter praktijk in Zeist duurt vijf uur en bestaat uit behendigheidslessen en het toepassen van de theorie. Dit wordt gedaan door vriendelijke en ervaren docenten die al velen voor jou hebben laten slagen. Met de lessen van scooterijbewijs.nl haal jij jouw scooter rijbewijs in Zeist met gemak.

Inschrijven

Scooter rijbewijs aanvragen in Zeist

In Nederland hebben wij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Of te wel, het CBR. Het CBR gaat over alle rijexamens die in Nederland afgenomen worden. Aan het eind van je cursusdag ga je samen met ons naar de dichtstbijzijnde CBR locatie om daar je examen te maken. Voor je theorie mag je dit achter de computer doen. Op het scherm krijg je 50 vragen. Vrijwel direct na je examen hoor je of je bent geslaagd of niet.

Als je je scooter theorie in Zeist binnen hebt, en je je praktijklessen hebt gevolgd, mag je ook je praktijkexamen gaan doen. Je gaat dan wederom aan het eind van de cursusdag met ons mee naar de CBR locatie. Hier rijd je een examenrit van ongeveer 25 minuten. Aan het eind van de rit hoor je meteen of je bent geslaagd of niet. Als je dit examen ook hebt gehaald, mag jij je scooter rijbewijs in Zeist aanvragen.

Voor het aanvragen en het ophalen van je rijbewijs, kan je online een afspraak inplannen. Hiervoor ga je naar de website van gemeente Zeist. Je maakt dan via de site van gemeente Zeist een afspraak. Je neemt naar de afspraak een officiële pasfoto, een pinpas en je id-bewijs mee. Vijf werkdagen na je aanvraag zal je nieuwe scooter rijbewijs klaar liggen om met je mee te gaan. Ook hiervoor moet je online een afspraak maken. Dit gaat gelukkig makkelijk en snel. Jij kan vervolgens je rijbewijs ophalen en genieten van je nieuw verdiende vrijheid!

Inschrijven

Veelgestelde vragen over het scooter rijbewijs in Zeist

Wat is het adres van CBR in Zeist?

Wil je in Zeist gebruik maken van het CBR dan zal je naar Utrecht moeten. Utrecht is de dichtstbijzijnde locatie waar je terechtkunt voor al je vragen en examens. Je kunt er terecht tijdens de openingstijden welke elke werkdag is van 8.30 uur tot 20.00 uur. Het adres van het CBR in Utrecht is Mississippidreef 151A, 3565 CE in Utrecht.
Ga je lekker op de fiets naar deze locatie toe dan rijd je er ongeveer 45 minuten over. Ga je liever niet met de fiets dan kan je het openbaar vervoer pakken. Je doet er dan ongeveer 40 minuten over. Je hebt lijn 50 nodig vanaf Utrecht Centraal Station. Daarna kun je op de Sint Jacobsstraat lijn 1 pakken naar Overvecht-Noord. Na 18 haltes kun je uitstappen op de Vechtsebanen om zo naar het CBR te lopen.

Hoe vraag ik mijn scooter rijbewijs aan in Zeist?

Het aanvragen van het rijbewijs gaat vrij simpel. Je maakt even een afspraak om je rijbewijs aan te vragen. Je moet zelf verschijnen op de afspraak die je hebt gemaakt om de aanvraag te kunnen doen. Bij de aanvraag heb je een geldig legitimatiebewijs nodig zoals bijvoorbeeld een ID kaart of een paspoort. Ook heb je kleurenpasfoto nodig.
Tijdens de aanvraag dien je ook de kosten te betalen voor het rijbewijs Het aanvragen kost €41,60. Wanneer je een spoedprocedure hebt gedaan dan komt daar nog eens €34,10 bij op. Het totaalbedrag komt dan op €75,70 voor de aanvraag van je rijbewijs.

Hoeveel kost het aanvragen van het scooter rijbewijs in Zeist?

Om je rijbewijs aan te vragen moeten er kosten voor betaald worden. Je kunt rekenen op een bedrag van €41,60 wanneer je een gewone aanvraag hebt gedaan. Je kunt dan in de regel na vijf werkdagen het scooter rijbewijs ophalen bij de gemeente Zeist.
Heb jij het rijbewijs sneller nodig of wil jij gewoon niet zolang erop wachten dan kan je overwegen om een spoedaanvraag te doen. Vaak kun je het dan de volgende of na 2 werkdagen ophalen bij de gemeente. Je betaalt daar wel een bedrag van €34,10 extra voor. De totale kosten voor het aanvragen van het scooter rijbewijs komen dan uit op €75,70.

Hoelang duurt het voordat ik mijn scooter rijbewijs kan ophalen in Zeist?

Jammer genoeg is het zo dat er een wachttijd op zit na de aanvraag voordat jij het rijbewijs in ontvangst kan nemen. Gewoonlijk duurt dit vijf werkdagen.
Heb jij echt geen zin om er nog zolang op te wachten dan kan je een spoedaanvraag overwegen tegen een extra betaling van €34,10. Je kunt dan het rijbewijs de eerstvolgende werkdag ophalen wanneer je de aanvraag voor 13.30 hebt gedaan. Is het na deze tijd gebeurt dan duurt het twee werkdagen voordat jij het persoonlijk bij de Gemeente Zeist op kunt halen.

Meer over de gemeente Zeist

Zeist is een plaats in de provincie Utrecht. Ondanks het feit dat er ruim 65.000 mensen in Zeist wonen, is het nog steeds een dorp. Zeist heeft namelijk nooit stadsrechten gekregen. Zeist is voor mensen in de omgeving ‘het dorp’ en Utrecht is ‘de stad’. Wie zich dus in Zeist niet goed weet te vermaken, kan zo even naar ‘de stad’.

Utrecht ligt slechts een paar kilometer verderop en heeft veel leuke plekjes waar genoeg te beleven valt. Het enige nadeel is dat de ov-verbinding tussen Zeist en Utrecht niet altijd even goed is of niet rijdt op de tijden die jou misschien uitkomen. Wat er is er dan handiger dan een scooter? Als jij scooter rijbewijs in Zeist haalt, kan je alle kanten op wanneer jij dat wil. Je bent zo in Utrecht waar jij je scooter makkelijk kwijt kan, omdat jij geen parkeerplaats hoeft te vinden.

Voor de mensen die graag hun scooter rijbewijs in Zeist willen halen hebben wij verschillende cursuspakketten die ervoor zorgen dat jij gegarandeerd slaagt en binnen de kortste keren op je scooter kan stappen.

Inschrijven Contact